Vistas de página en total

4 feb 2012

Tècniques Publicitàries- Tema 9

TÈCNIQUES PUBLICITÀRIES - TEMA 9

PRINCIPIS D’APLICACIÓ ESTRATÈGICA DE ES TÈCNIQUES PUBLICITÀRIES EN UNA CAMPANYA

PRINCIPIS APLICACIÓ ESTRATÈGICA TÈCNIQUES

Coneixement de les diferents tècniques que ofereix cada mitjà.

Situació de partida: Anàlisi de les accions de comunicació actuals i passades de l’empresa. Abans de fer cap estratègia cal saber què s’ha fet, com s’ha fet, li hem de demanar al client. Al client li podem demanar el que vulgui, menys les coses que hem de fer nosaltres (mai preguntar: Tú quina estratègia faries?) Si el client no ens dona tot el material, ens hem d’assegurar d’aconseguir-ho nosaltres.

Actualització i valoració de les novetats. Cal tenir-les molt present, pq’ molts cops funciona i a la gent li crida molt l’atenció les novetats.

Objectius, posicionament i vies estratègiques

Pes dels valors racionals vs. Valors emocionals en la comunicació de marca. La idea de fer al·lusió a les emocions en la publicitat és que la gent compra més de cor que de cap, les compres són més irracionals.

Fidelitat a la missió empresarial

Tècniques en funció dels targets: Tota empresa té una missió empresarial. Que és, allò que jo vull fer i aconseguir però des d’un punt de vista més emocional. Missió, allò que vull d’una empresa des d’un punt de vista “romàtic”. El que surt fruit de l’esperit d’una empresa. I mai no és buscar beneficis, sinó que està relacionat amb els RSC.

Tècniques en funció del producte.

Tenir una visió transversal, de les tècniques

· On-line: Tot el que faig són internets i multimèdies. No són físiques.

· Off-line: Tota la resta.

On-Off: Combinació de tècniques i proposta de contactes.

Pressuspost vs. Planificació de tècniques publicitàries de tècniques publicitàries. Sempre (en cas que sigui necessari) hem de treballar d’acord amb un pressupost, el qual varia segons els objectius.

Pla operacional: D’accions a curt, mig i llarg termini

Control, supervisió i contingències: treballar amb objectius a curt, mig i llarg termini. Per tal de tenir marge, per reconduir la situació. Quan estic en un procés comunicatiu he de controlar-ho, supervisar-lo...

Pretest de campanya (en cas de que sigui necessari): Es fa depenent de la innovació de la campanya, de la grandària, assegurança (el pretest deia que funcionava, si no ha funcionat no es culpa meva), és el product manager que al director de màrqueting li pot argumentar. DE vegades es fan també post test.

Ètica empresarial en la utilització de tècniques publicitàries. És important ser ètic, honest i professional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario