Vistas de página en total

3 dic 2010

Dret públic i privat- BLOC 2- T1.8

BLOC 2 - TEMA 1 (8ª part): EL DRET CIVIL. Registre de la propietat.

IDEES BÀSIQUES

És una oficina administrativa, és a dir, té consideració d’administració pública. I té per finalitat donar a conèixer la situació jurídica dels immobles, a través de la seva descripció en els llibres oficials.

Si anem al registre podem tenir tot l’historial d’una casa, tots els propietaris que hi a hagut.

CARACTERÍSTIQUES

1. Tothom pugui conèixer les situacions jurídiques immobiliàries.

2. Es regeix pel principi de publicitat registral. Tota la informació inscrita és pública.

3. La inscripció és voluntària. És a dir, si algú es compra o té un dret real sobre un pis és aconsellable que es registri, però no és obligatori.

4. Existeix o es regeix per la presumpció de que totes les inscripcions són exactes. I s’aplica el principi de protecció registral a les persones següents:

a) Aquelles persones que adquireixin béns de persones que en el registre figuren com a legitimades per a transferir-los.

b) Aquelles persones que actuïn de bona fe. És a dir, que no coneguin situacions d’irregularitats en la titularitat de la finca.

c) Aquelles persones que adquireixen un bé en base a un negoci jurídic onerós. Ex: compravenda

d) Aquelles persones que actuïn basant-se en la inscripció o inscripcions del registre.

5. En el registre s’aplica el principi de prioritat, davant d’inscripcions o situacions incompatibles. La primera que arriba, és a primera que s’inscriu.

6. El registre es regeix pel principi de tracte successiu. A—es registra i ven a---B----registra i ven a----C ---- no es registra i intenta vendre a----D, el qual no es pot inscriure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario